Saopštenje povodom niza netačnih informacija u medijima

 

Vrnjačka Banja je jedna od najbezbednijih destinacija za leto 2020.

Nakon niza informacija u medijima, kojima je u javnosti Vrnjačka Banja predstavljena kao rizično okruženje, oglasili su se banjski privrednici, koji tvrde da je situacija upravo suprotna i da se u banji striktno sprovode bezbedonosne mere

Vrnjačka Banja, 23. Jul 2020. godine – Na sastanku opštinskih rukovodioca i banjskih hotelijera, održanom danas u hotelu “Fontana”, zaključeno je da je bezbedonosna situacija u Vrnjačkoj Banji pod potpunom kontrolom, da su hotelijeri spremno dočekali špic sezone, da se u svim objektima striktno poštuju mere i da je za građane Srbije bezbednije da budu u Vrnjačkoj Banji nego da ostanu kod svojih kuća.

“Činjenica je da u svim opštinama u Srbiji postoji zaraza virusom, ali je takođe činjenica da do sada nije zabeležen ni jedan slučaj inficiranja gostiju koji su boravili u Vrnjačkoj Banji” , izjavio je Miško Mihajlović, član Opštinskog odbora zadužen za turizam Vrnjačke Banje. “Stoga je neistinito prikazivanje bezbedonosne situacije u Vrnjačkoj Banji kao potencijalnog žarišta, jer brojke pokazuju da Vrnjačka Banja ima najmanji broj zaraženih u Raškom okrugu”.
Opštinske inspekcijske službe su neprekidno na terenu, kontrolišu poštovanje mera i sankcionišu objekte u kojima se ne poštuju mere, tako da je rizik sveden na minimum.

“U Vrnjačkoj Banji trenutno boravi veliki broj gostiju, koji ni jednog trenutka nisu bili u riziku od zaraze, bez obzira da li su na bazenima, restoranima ili kafićima”, dodao je Mihajlović. “Naravno, mere bezbednosti su obavezne, a svi hoteli i privatni smeštaji strogo vode računa da bezbednost gostiju ne bude ugrožena”.
Neoprezne izjave u javnosti poslednjih dana, ugrožavaju ionako slabu turističku sezonu u najposećenijoj srpskoj destinaciji, pa banjski hotelijeri apeluju na nadležne institucije da budu oprezniji u svojim obraćanjima i da iznose ocene na osnovu istinitih brojki i činjenica.

b
o
o
k

n
o
w
Book now
Hotel Fontana Vrnjacka Banja

Rezervišite smeštaj

Pristupni kod (opcija)

Promeni / Otkaži rezervaciju »