Februar – kao podsetnik za ljubav

U brojnim tradicijama širom sveta ljubav je oduvek bila početak i kraj svega što postoji, najdublji smisao postojanja i najčvršći temelj na kojima se zasniva život. Mnogi slavni pesnici, pisci, slikari, muzičari, razni umetnici, inspiraciju za svoja najlepša i najveća dela pronalazili su upravo u ovoj jedinstvenoj emociji koja govori sve jezike, ruši sve prepreke i barijere, oslobađa, isceljuje, stvara najveća čuda i otvara sva vrata.

Simbolično, februar se često naziva i mesecom ljubavi, upravo zbog 14. februara kada mnogi obeležavaju Dan zaljubljenih. Na krilima ovog datuma, u vazduhu se tokom februara primećuju i osećaju iskrice ljubavi, pripremaju se razna iznenađenja, pokloni, veridbe i divno je da postoji dan u godini koji slavi tako lepe emocije i podseća na ljubav.

Međutim, svaki dan, svaki trenutak u našim životima je još jedna prilika da se slavi, spozna i oseti ljubav, da se ta divna emocija prepozna u najrazličitijim segmentima. Da se oseti u dubini duše sa željom da se podeli sa drugima, da se umnožava i širi na svet oko nas. Samo je pitanje iz koje perspektive sagledavamo taj svet, ali i onaj naš unutrašnji koji se samo reflektuje na spoljašnji, opipljiviji deo. Jer ljubav se nalazi u svakome od nas, sastavni je deo svakog živog bića, samo što nas često razna iskustva udaljavaju, a druga, pak, približavaju tom čudesnom, stvaralačkom i beskrajno čistom delu duše.

Posebno danas, u ovom veoma užurbanom svetu, kada je savremen čovek preokupiran raznim obavezama, često se dogodi da i zaboravimo na sva ona lepa iskustva i emocije koje mirišu i inspirišu na ljubav. Zato je važno da pronađemo bar malo vremena, zastanemo i pogledamo oko sebe, jer ona je tu, gde god da se nalazimo. U nama, u našim voljenima, suncu, drveću, prirodi, u svemu što nas okružuje.

Čak i kada imate previše obaveza, kada mislite da nemate vremena za ljubav, za svoje bližnje, prijatelje, vaše hobije, za ono što želite i volite sa radite, možete sebi postaviti jednostavno pitanje koje uvek daje prave odgovore – “A šta bi ljubav na to rekla?”

Na prvi pogled, veoma kompleksno pitanje koje sa sobom nosi određenu težinu i mudrost, a zapravo je vrlo jednostavno. I kada ga postavite sebi, sačekajte, ne žurite u traženju odgovora, opustite se i oni će sami doći. Na ovaj način, između ostalog, podstičemo i podsećamo sebe, a time i druge da, šta god radili, uvek delujemo iz ljubavi. S toga, dozvolite sebi da vas ljubav vodi kroz život, da iz ljubavi delujete, jer to je jedna od onih emocija koja se umnožava kada se deli. Što je više poklanjamo, to je više imamo i osećamo, a uz ljubav je sve uvek lakše i lepše.

I zato, posvetite se onome što volite, šta god to bilo, provodite što više vremena sa svojim bližnjima, porodicom, sa ljudima koji vas oplemenjuju, koji u vama bude one najdivnije emocije. Razmenjujte nežnost, bliskost, osmehe, razumevanje, pružite podršku jedni drugima, stvarajte najlepša iskustva i nezaboravne uspomene u kojima ćete uživati, koje ćete pamtiti jer sve su to jezici kojima ljubav govori.

A ovaj februar neka vam bude samo još jedan podsetnik za ljubav, za sve ono što volite i trudite se da, ovu najčistiju emociju koja čuda stvara, pronalazite u svemu što vas okružuje.

I ne zaboravite, šta god da radite, zapitajte se – Šta bi ljubav na to rekla?

S ljubavlju,

Vaš hotel Fontana

Best
price
r
e
z
e
r
v
i
š
i
Rezerviši
Hotel Fontana Vrnjacka Banja

Rezervišite smeštaj

Pristupni kod (opcija)

Promeni / Otkaži rezervaciju »