Vodič za potpuno opuštanje u našoj oazi mira – Wellness & Spa centar

Za sve vas kojima je preko potrebno opuštanje, ali i oslobađanje od prekomernog stresa, svakodnevnih obaveza i briga, pripremili smo jednostavan vodič koji će vam pomoći da na najbolji način iskoristite sve benefite našeg Wellness & Spa centra i kući se vratite rasterećeni i puni pozitivne energije.

Wellness & Spa centar hotela Fontana prostire se na površini od oko 1000m2 sa brojnim sadržajima koji, redovnim korišćenjem, doprinose poboljšanju zdravlja i uspostavljanju balansa uma, duha i tela.

wellness centar hotel fontana vrnjačka banja

U cilju što efikasnijeg boravka, možete pratiti sledeći niz sugestija za pravilno korišćenje svih naših sadržaja.
wellness centar hotel fontana vrnjačka banja
Po dolasku u SPA centar, dok ste još uvek suvi, predlažemo da najpre koristite slanu sobu. Odrasli mogu da provedu u njoj i do 40 minuta, dok se za decu korišćenje preporučuje do 20 minuta. Boravak u slanoj sobi pospešuje disanje, ublažava kijanje, kašalj, pomaže kod bronhitisa, astme, infekcije disajnih puteva, ali i sam ambijent utiče na kompletno opuštanje. Istraživanja pokazuju da jednim boravakom u slanoj sobi ostvarujete benefite po disajne puteve isto kao da ste proveli 3-4 dana na moru.

Temperatura slane sobe: 26°C

Vlažnost vazduha: 40-60%

Maksimalno zadržavanje: 20-40 minuta

Nakon slane sobe najbolje je da koristite rekreativni bazen čija je temperatura vode između 28-30 stepeni, izuzev hidromasažnog bazena gde je voda toplija.

Po izlasku iz bazena, obavezno sledi tuširanje čime ćete očistiti kožu od bazenskih hemikalija i nečistoća, kako bi sprečili njihovo kasnije isparavanje u sauni. Podrazumeva se da se i pre ulaska u bazen takođe treba istuširati, a to možete učiniti u svojoj sobi pre dolaska u SPA ili u svlačionicama Wellness & Spa centra. Time sa tela uklanjate tragove parfema, dezodoransa i drugih nečistoća sa kože.
wellness centar hotel fontana vrnjačka banja
Nakon tuširanja, slede tople klupe, takozvani tepidarijumi, koji služe za opuštanje mišića i zagrevanje tela pred ulazak u saunu. Njihova temperatura je oko 36-40 stepeni, a koriste se 15-20 minuta.

Pošto ste se adaptirali na višu temperaturu, suvi i sa peškirom posećujete saunue koje će vam pomoći da se oslobodite štetnih materija iz organizma, kao i viška tečnosti. U zavisnosti od vaših želja i potreba, u Wellness & Spa centru hotela Fontana možete koristiti tri vrste sauna:
wellness spa hotel fontana vrnjačka banja
Finska sauna – za one koji podnose visoku temperaturu i intenzivniju izloženost toploti.
Temperatura: 80-100°C
Vlažnost vazduha: 10-15%
Maksimalno zadržavanje: 15 minuta

wellness spa hotel fontana vrnjačka banja
Bio/ Ruska sauna – namenjena osobama koje imaju problema sa zadržavanjem vode u telu i osobama koje slabo podnose visoke temperature finske saune.
Temperatura: 55-60°C
Vlažnost vazduha: 50%
Maksimalno zadržavanje: 20 minuta

wellness spa hotel fontana vrnjačka banja

IC Sauna – za one koji biraju intenzivniji detox, uglavnom, intenzitet znojenja je do tri puta veći nego u klasičnim saunama.
Temperatura: 40-60°C
Maksimalno zadržavanje: 30 minuta

NAPOMENA: Saune se ne preporučuju osobama sa povišenim krvnim pritiskom, „pace maker“-om, srčanim bolesnicima, kao i osobama sa izrazito niskim pritiskom, proširenim venama, akutnim infekcijama, trudnicama i maloj deci. U saunu se nikada ne unose papuče, nakit, satovi i slično.

Po izlasku iz saune kao vid rashlađivanja, možete koristiti mrvljeni led, s obzirom da ekstremna razlika u temperaturi tela koja se postiže ledom nakon saune, dovodi do skupljanja krvnih sudova, te se podstiče cirkulacija.

Zatim, ponovo sledi tuširanje, s tim što se, upravo zbog cirkulacije, po izlasku iz saune preporučuje nešto hladnija voda, nikako topla.
wellness spa hotel fontana vrnjačka banja
Na samom kraju, možete koristiti i parno kupatilo, koje se savršeno uklapa u kombinaciju sa ostalim sadržajima. Posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa bronhijalnom astmom, bronhitisom, kod problema gornjih disajnih puteva, kašlja, promuklosti i bolnog pokretanja zglobova.

Temperatura parnog kupatila: 40-50°C

Vlažnost vazduha: 90-100%

Maksimalno zadržavanje: 20 minuta

Kada ste završili i sa parnim kupatilom, preporučujemo ponovno tuširanje i na kraju odmor na ležaljkama uz neku savršenu knjigu.

Takođe, pored navedenih sadržaja, u našem Wellness & Spa centru imate na raspolaganju i:

* Jakuzzi čija je temperatura vode 34°C, koristi se prevashodno za relaksaciju i opuštanje mišića.
spa centar hotel fontana vrnjačka banja
* Dečiji bazen koji predstavlja deo namenjen za najmlađe posetioce. Mališani mogu uživati u kružnom bazenu čija je temperature vode do 32°C.
wellness spa hotel fontana vrnjačka banja
* Relaks soba koja ima za cilj da se uz mir i tišinu dodatno opustite i obično se preporučuje između korišćenja sauna ili po subjektivnom osećaju, u skladu sa vašim željama i potrebama.

Nadamo se da će vam ovaj “vodič” biti od koristi i pomoći vam da se što bolje organizujete i na najlepši mogući način iskoristite sve blagodeti našeg Wellness & Spa centra.

I zato, posvetite se sebi, odvojite vreme za negu svog psiho-fizičkog zdravlja u savršenoj oazi mira, a mi vas čekamo na našoj dobro poznatoj lokaciji – na raskrsnici prirode i ljubavi.

Wellness odmor

Vaš hotel Fontana

Best
price
r
e
z
e
r
v
i
š
i
Rezerviši
Hotel Fontana Vrnjacka Banja

Rezervišite smeštaj

Pristupni kod (opcija)

Promeni / Otkaži rezervaciju »