Zašto je Vrnjačka Banja idealno mesto za odmor porodice sa decom? 

Kao kraljica banjskog turizma, koja tokom cele godine nudi šarenolike sadržaje za sve naše goste, Vrnjačka Banja je idealno mesto i za porodičan odmor sa decom.

Posebno ukoliko tragate za oazom mira, mestom koje odiše prirodnim bogatstvima, čistim i zdravim vazduhom (koji, nažalost, u mnogim gradovima sve više postaje luksuz), predivnim parkovima kroz koje šetnja nije obična šetnja već magija koja vas pročišćava i vraća sebi. To je onaj osećaj unutrašnjeg mira i zadovoljstva koji nam priroda nesebično daruje i čini da se podsetimo ko smo i zašto smo ovde. Priroda koja nam svakodnevno pruža brojne blagodeti, a koje, zbog pregršt obaveza i ubrzanog načina života, često nismo u mogućnosti da vidimo i prihvatimo. A ona je uvek tu – tako divna, čarobna i darežljiva poziva nas da joj se vratimo, da zastanemo na trenutak i uživamo u toj magiji koja nas regeneriše. Poziva nas da se ponovo povežemo sa sobom, sa svojom suštinom. A ta povezanost je i najvažnija, jer jedino kada smo povezani sa sobom možemo iskoristiti sve svoje potencijale, talente, darove. Jedino tada možemo da se na dubljem i kvalitetnijem nivou povežemo i sa drugima – svojim partnerom, decom, porodicom, prijateljima…

 

Posebno u današnjim uslovima života, priroda je od neprocenjive važnosti i za naše mališane. Brojna naučna istraživanja ukazuju na to da deca kroz igru u prirodi i kontakt sa njom poboljšavaju svoj imuni sistem, razvijaju maštu, kreativnost, istražuju, uče, razvijaju poštovanje prema drugim živim bićima, poboljšavaju koncentraciju, kao i motoričke sposobnosti. Zato smo, između ostalog, beskrajno zahvalni na čudesnoj prirodi koja nas okružuje jer naša deca imaju mogućnost da uživaju u svim njenim blagodetima.

„Prirodne su lepote nenadmašne. Uzalud ćete tražiti lepšeg lekovitog mesta sa tako divnom okolinom.“ Ovim rečima je doktor Đorđe P. Jovanović svojevremeno opisao našu Vrnjačku Banju.

 

Kojim god delom Vrnjačke Banje da koračate, svaki bi vam mogao ispričati svoju jedinstvenu „priču“ jer je u pitanju mesto koje poštuje i neguje tradiciju, dok je istovremeno orijentisano ka razvoju modernih sadržaja uspevajući da „nespojivo“ spoji u savršen paket. Banja čijom lepotom su bili očarani i Ivo Andrić, Maksim Gorki, Vojislav Ilić, Danilo Bata Stojković, Desanka Maksimović koja je o našoj Vrnjačkoj Banji govorila kao o „mestu koje spaja mnoštvo različitosti, a priroda izgleda kao da je upravo sišla sa slikarskog platna“.

 

Svi oni, kao i brojni drugi posetioci, ostavili su pečat i dali svoj doprinos razvoju i afirmaciji Vrnjačke Banje. I zato, dok šetate našim parkovima, zastanite da odmorite i osetite ih otvorenog srca. Uživajte u tišini i zvucima prirode koji nadahnjuju dušu na nekoj od banjskih klupa i obratite pažnju – možda baš ta na kojoj odmarate nosi ime nekog od ovih naših sjajnih velikana.

 

Po mnogo čemu je naša Vrnjačka Banja posebna i s razlogom najčešće nazivana „kraljica svih Banja“. Ona vas prosto, sa svim svojim čarima i prirodnim bogatstvima oplemenjuje, motiviše, budeći u vama sva vaša čula koja vas inspirišu na opuštanje, mir, bliskost, ljubav, zajedništvo, na potpuno uživanje u zajedničkim trenucima provedenim sa porodicom, sa svima onima koje volite. To su iskustva koja se pamte, koja nas regenerišu i vraćaju u balans bojeći naše živote najlepšim bojama.

 

I zato, dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sreću, radost, a mi vas čekamo na našoj dobro poznatoj lokaciji – na raskrsnici prirode i ljubavi.

 

Vaš hotel Fontana

Best
price
r
e
z
e
r
v
i
š
i
Rezerviši
Hotel Fontana Vrnjacka Banja

Rezervišite smeštaj

Pristupni kod (opcija)

Promeni / Otkaži rezervaciju »