Zlatna jesen – spoj tradicije i novih početaka

Septembar je mesec kada se pripremamo da ispratimo ovo divno leto i poželimo dobrodošlicu čarobnoj jeseni koja na svakom koraku oduševljava svojom lepotom.

“Jesen je drugo proleće, gde je svaki list u stvari cvet.” – Albert Kami

I baš ove reči Alberta Kamia možemo iskoristiti kako bismo vam, bar malo, dočarali jesen u Vrnjačkoj Banji. Ona se zaista tada transformiše u predivno prirodno prostranstvo posuto najlepšim “cvećem” jesenjih boja. Imate osećaj kao da je priroda obukla svoju najlepšu toaletu koja odiše elegancijom, odvažnošću, autentičnošću, a ujedno toplinom i nežnošću.

Ima tu neku svoju posebnu čaroliju kojom naša “jesenja kraljica” sija i boji svet najlepšim nijansama crvenih, zlatnih i bakarnih tonova.


Izvor: Turistička organizacija Vrnjačka Banja

Mnogi umetnici pronalazili su inspiraciju za svoja najlepša dela baš u ovoj magiji prirode koja nadahnjuje, ruši sve zidove i stege duše, oslobađajući kreativnost, maštu i autentičnost.

“Primetio sam da je jesen godišnje doba duše, a ne prirode“, govorio je slavni Fridrih Niče. I baš te raskošne palete najrazličitijih nijansi jesenjih boja našu dušu inspirišu na ušuškanost, bliskost, zagrljaje, povezanost sa bližnjima. Na nekom dubljem, podsvesnom nivou, jesen nas nekako vraća toplini doma.

Upravo to potvrđuju i brojna naučna istraživanja na polju psihologije ukazujući na povezanost jeseni sa našom izražajnijom potrebom za zajedništvom, nežnošću, toplinom, vremenom provedenim sa porodicom.

Jer jesen je i simbol nekih novih početaka, novih sureta, prijateljstava, vraćajući nas na ta davna sećanja prvih školskih dana kada je cela porodica na okupu, pružajući podršku svojim školarcima u nekim novim odgovornostima i izazovima. Ujedno je i simbol tradicije koja u nama evocira brojne uspomene radosnih trenutaka provedenih sa našim bližnjima, poput trčkaranja parkovima po opalom šuškavom lišću, sakupljanja kestenja, spremanja zimnice naših mama i baka, tog posebnog mirisa pečenih paprika, ajvara, pečene bundeve ili tople pite posute cimetom, pečenog kestenja, berbe grožđa, kuvanog vina, ali i mnogih drugih. Svi ti mirisi koje vezujemo za razna porodična iskustva, urezani su duboko u našoj podsvesti, a sećanja na njih naviru, posebno s početka jeseni, kada te mirise ponovo osećamo.

Izvor: goc.rs

Zato, između ostalog, ovo zlatno godišnje doba doživljavamo na poseban način koji simbolizuje spoj tradicije, porodičnih vrednosti, ali i uzbuđenja oko novih početaka.

A svima nam je, u mnogim trenucima, potreban taj osećaj udobnosti, sigurnosti, podrške koji potiču upravo od tradicije i pravih porodičnih vrednosti, ulivajući poverenje i gradeći neraskidive i zdrave međusobne odnose.

Zato želimo da vam i ova jesen oživi najlepša sećanja na sve ono što u vama budi osećaj radosti.

I ne zaboravite, kakva god vaša iskustva bila i koje god doba godine da je, trudite se da svojoj deci svakodnevno, u što većoj meri pružate ljubav, podršku, bliskost i toplinu doma, jer to su vrednosti i iskustva koja se pamte i koja kreiraju njihovu srećnu budućnost.

Vaš hotel Fontana

Best
price
r
e
z
e
r
v
i
š
i
Rezerviši
Hotel Fontana Vrnjacka Banja

Rezervišite smeštaj

Pristupni kod (opcija)

Promeni / Otkaži rezervaciju »